№: 1
ID картки працівника:
3878
Найменування посади:
Завідувач (професор) кафедри
Факультет/Відділення/Інститут:
Факультет митної справи, матеріалів та технологій
Кафедра/Науковий підрозділ тощо:
Кафедра туризму та готельно-ресторанної справи
Трудовий статус посади (основне місце роботи, суміщення, сумісництво):
Основне місце роботи
Місце основної роботи, найменування посади:
-
Фізична особа. ID:
4421106
Фізична особа. ПІБ:
Матвійчук Людмила Юріївна
Фізична особа. Дата народження:
17.09.1980
Фізична особа. Громадянство:
Україна
Фізична особа. Стать:
Жіноча
Початок роботи в закладі:
02.09.2008
Дата початку стажу:
02.09.2008
Стаж науково-педагогічної та/або наукової роботи. Тип:
Науково-педагогічний
Безперервний стаж:
Так
Стаж науково-педагогічної та/або наукової роботи. Повних років:
15
Відомості про підвищення кваліфікації:
Стажування
у Львівському національному університеті імені Івана Франка (6 кредитів, 180 год)
з 04.12.2020 р. по 04.02.2021 р.
Довідка № 637-У від 08.02.2021 р

Позапланове науково-педагогічне стажування (піврічне стажування) в Старопольській вищій школі (м. Кельце, Польща)
(6 кредитів, 180 год)
з 01.12.2018 р. до 01.05.2019 р.
Сертифікат від 01.05.2019р

Стажування у Жешівському університеті (Польща) за міжнародною грантовою програмою «CEPUS»
(1 кредит, 30 год), липень 2022 р
Сертифікат від 30.07.2022р
Останні зміни в ЄДЕБО:
17.05.2023 12:29
Досягнення у професійній діяльності:
  • 1) наявність не менше п’яти публікацій у періодичних наукових виданнях, що включені до переліку фахових видань України, до наукометричних баз, зокрема Scopus, Web of Science Core Collection

    Matviichuk L., Korsak V., Small B. (2023) Project approach as a tool for ensuring the competitiveness of the hospitality industry of Ukraine. Том 1 № 3 (2023): Економічний форум. http://e-forum.lntu.edu.ua/index.php/ekonomichnyy_forum/issue/view/41
    Сидорук С., Матвійчук, Л., Лепкий М. (2023). Особливості стратегічної діагностики сфери Horeca у військовий період. Інновації та технології в сфері послуг і харчування, 2(8), 5-11. https://doi.org/10.32782/2708-4949.2(8).2023.1
    Матвійчук, Л., Чепурда, Л., & Чепурда, Г. (2022). Перспективи впровадження системи управління безпечністю та якістю продукції ресторанного господарства. Інновації та технології в сфері послуг і харчування, 2(6), 9-14. http://www.journals.chdtu.ck.ua/index.php/itsf/article/view/61
    Вахович І.М., Матвійчук Л.Ю., Смаль Б.А. (2021) Розвиток індустрії гостинності в сучасних умовах: тенденції та заходи посилення конкурентних переваг. Фінансово-кредитна діяльність: проблеми теорії та практики., Vol. 6. № 41. С. 494-502. DOI: https://doi.org/10.18371/fcaptp.v6i41.251512 (Web of Science)
    Matviichuk, L. & Smal, B. (2022) Integration directions to improve the competitiveness of the hospitality industry. Three Seas Economic Journal, 3(1), 123-128. https://doi.org/10.30525/2661-5150/2022-1-17
    Матвійчук Л.Ю., Дащук Ю.Є. (2022). Європейський вектор сталого розвитку індустрії гостинності України. Економіка та суспільство, (45). https://doi.org/10.32782/2524-0072/2022-45-28
    Матвійчук Л.Ю., Смаль Б.А (2021). Регіональні аспекти розвитку конкурентних переваг індустрії гостинності. Економічні науки: збірник наукових праць ЛНТУ. Серія «Регіональна економіка». Випуск 18 (71). Луцьк: ІВВ Луцького НТУ, С. 169-179. URL: http://e-region.lutsk-ntu.com.ua/index.php/ekonomichni_nauky/issue/view….
    Матвійчук Л.Ю., Смаль Б.А (2022). Стратегічні засади підвищення конкурентоспроможності продукції та послуг індустрії гостинності регіону. Товарознавчий вісник, №1 (15), 7-20. http://tovvisnik.lutsk-ntu.com.ua/index.php/tovvisnik/article/view/192.
    Matviichuk, L., Lepkyi, M., Dashchuk, Y., Sydoruk, S. і Mezentseva, I. (2023) Підхід до формування еногастрономічних туристичних маршрутів на базі системи географічних зазначень, Журнал з геології, географії та екології, 31(4), pp 689-701. doi: https://doi.org/10.15421/112265.
    Matviichuk L., Barsky Yu., Lepkyi M., Karpyuk І., Рodolak, V. (2021) Financial assurance aspects of the tourism sector development in Ukraine in the conditions of COVID-19. Financial and credit activities: problems of theory and practice. № 4 (39), 570-577 https://fkd.ubs.edu.ua/index.php/fkd/article/view/3355/3339 (Web of Science).

  • 2) наявність одного патенту на винахід або п’яти деклараційних патентів на винахід чи корисну модель, включаючи секретні, або наявність не менше п’яти свідоцтв про реєстрацію авторського права на твір

    1. Авторське свідоцтво №87858 «Комп’ютерна програма «Довідник «Туристичні ресурси України з атласом туристичних мандрівок», 2019 р. (автори Волошин І.М., Матвійчук Л.Ю., Лепкий М.І.).
    2. Авторське свідоцтво №71003 Комп’ютерна програма «Панорамний путівник туристично-рекреаційних ресурсів Західного регіону України» (автори Волошин І.М., Матвійчук Л.Ю., Лепкий М.І.).
    3. Авторське свідоцтво № 71004 Комп’ютерна програма «Науково-довідкова геоінформаційна система «Туристично-рекреаційні об’єкти Волинської області». (автори Матвійчук Л.Ю., Лепкий М.І.).
    4. Авторське свідоцтво № 119261 «Нова туристична дестинація Олика» (автори Лепкий М.І., Матвійчук Л.Ю., Кабак В.В.).
    5. Авторське свідоцтво № 119263 «Інформаційно-довідкова система «Lutsk Tourist» (автори Лепкий М.І., Матвійчук Л.Ю., Кабак В.В.).

  • 3) наявність виданого підручника чи навчального посібника (включаючи електронні) або монографії (загальним обсягом не менше 5 авторських аркушів), в тому числі видані у співавторстві (обсягом не менше 1,5 авторського аркуша на кожного співавтора)

    1. Матвійчук Л.Ю. Управління проектами у сфері гостинності. Готельно-ресторанна справа: навчальний посібник для аудиторної та позааудиторної роботи студентів другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 241 Готельно-ресторанна справа / автори: Матвійчук Л.Ю., Чепурда Л.М., Лютак О.М., Сидорук С.В.,.Смаль Б.А., Лепкий М.І., Подоляк В.М., Зубехіна Т.В, Громик О.М., Дащук Ю.Є. – Луцьк: РВВ Луцького НТУ, 2023. – 356 с. – С.6-42
    2. Матвійчук Л.Ю., Смаль Б.А. Управління якістю готельно-ресторанних послуг. Готельно-ресторанна справа: навчальний посібник для аудиторної та позааудиторної роботи студентів другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 241 Готельно-ресторанна справа / автори: Матвійчук Л.Ю., Чепурда Л.М., Лютак О.М., Сидорук С.В.,.Смаль Б.А., Лепкий М.І., Подоляк В.М., Зубехіна Т.В, Громик О.М., Дащук Ю.Є. – Луцьк: РВВ Луцького НТУ, 2023. – 356 с. – С.136-212
    3. Матвійчук Л.Ю., Чепурда Л.Ю., Смаль Б.А. Концептуальні засади забезпечення конкурентоспроможності індустрії гостинності регіонів. Перспективи розвитку туризму в Україні та світі: управління, технології, моделі: колективна монографія. Видання восьме / за наук. ред. проф. Матвійчук Л.Ю., проф. Барського Ю.М., доц. Лепкого М.І. Луцьк: ВІП ЛНТУ, 2022. С. 11-29, 408 с.
    4. Перспективи розвитку туризму в Україні та світі: управління, технології, моделі [кол. монографія] / за ред. проф. Матвійчук Л.Ю., проф. Барського Ю.М., доц. Лепкого М.І. Видання сьоме. – Луцьк: ІВВ ЛНТУ, 2021. – 320 с.
    5. Перспективи розвитку туризму в Україні та світі: управління, технології, моделі [кол. монографія] / за ред. проф. Матвійчук Л.Ю. Видання шосте. – Луцьк: ІВВ Луцького НТУ, 2020. – 320 с.
    6. Туристичне краєзнавство Волинської області: підручник / за редакцією проф. Матвійчук Л.Ю., доц. Лепкого М.І. – Луцьк: РВВ Луцького НТУ, 2019. – 228 с.

  • 4) наявність виданих навчально-методичних посібників/посібників для самостійної роботи здобувачів вищої освіти та дистанційного навчання, електронних курсів на освітніх платформах ліцензіатів, конспектів лекцій/практикумів/методичних вказівок/рекомендацій/ робочих програм, інших друкованих навчально-методичних праць загальною кількістю три найменування

    1. Матвійчук Л.Ю. Управління проектами у сфері гостинності. Конспект лекцій для студентів денної та заочної форм навчання спеціальності 241 Готельно-ресторанна справа, рівня магістр, 2023, ЛНТУ, 40 с.
    2. Матвійчук Л.Ю., Смаль Б.А. Управління якістю готельно-ресторанних послуг. Конспект лекцій для студентів денної та заочної форм навчання спеціальності 241 Готельно-ресторанна справа, рівня магістр, 2023, ЛНТУ, 90 с.
    3. Матвійчук Л.Ю. Дослідження світового та регіональних туристичних ринків: конспект лекцій для здобувачів третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти освітньо-наукової програми «Індустрія туризму та гостинності» галузі знань 24 Сфера обслуговування спеціальності 242 Туризм денної та заочної форми навчання /укладач: Матвійчук Л.Ю.). Луцьк: ЛНТУ, 2023. 48 с.
    4. Матвійчук Л.Ю. Дистанційний курс «Управління якістю продукції та послуг в туризмі, готельному та ресторанному господарстві» (рекомендовано науково-методичною радою університету до використання у навчальному процесі) URL: Протокол № 4 від 16.12.2020)

  • 6) наукове керівництво (консультування) здобувача, який одержав документ про присудження наукового ступеня (прізвище, ім’я, по батькові дисертанта, здобутий науковий ступінь, спеціальність, назва дисертації, рік захисту, серія, номер, дата, ким виданий диплом)

    1. Тищук Інна Володимирівна, дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата економічних наук на тему: «Регіональні механізми стимулювання підприємництва у сфері сільського зеленого туризму», захист відбувся 28 лютого 2018 р. в Мукачівському державному університеті.
    2. Смаль Борис Анатолійович, дисертація на здобуття наукового ступеня доктора філософії на тему: «Регіональний вимір забезпечення конкурентоспроможності індустрії гостинності», захист відбувся 25 липня 2023 р. в Луцькому національному технічному університеті.

  • 7) участь в атестації наукових кадрів як офіційного опонента або члена постійної спеціалізованої вченої ради, або члена не менше трьох разових спеціалізованих вчених рад

    1. Офіційний опонент докторської дисертації Костинець В.В. Назва дисертації: «Державне регулювання економічним розвитком сфери туризму та гостинності». Шифр та назва спеціальності – 08.00.03 – економіка та управління національним господарством. Захист відбувся 24 вересня 2021 року в Національній академії управління (м. Київ);
    2. Офіційний опонент кандидатської дисертації Думенкова Т.Г. Тема дисертації «Вдосконалення системи обслуговування споживачів в аутсорсинговому колл-центрі». Захист відбувся 20.12.2019 р. в Львівському регіональному інституті державного управління.
    3. Член спецради Д 32.075.03 Спеціальність 08.00.05 – Розвиток продуктивних сил i регіональна економіка в ЛНТУ (2017-2021)

  • 8) виконання функцій (повноважень, обов’язків) наукового керівника або відповідального виконавця наукової теми (проекту), або головного редактора/члена редакційної колегії/експерта (рецензента) наукового видання, включеного до переліку фахових видань України, або іноземного наукового видання, що індексується в бібліографічних базах

    1. Керівник НДР 0120U105661 «Дослідження туристично-ресурсного потенціалу Західного Полісся», (22.12.2020-31.12.2024)
    2. Керівник НДР (за договором ВНУ ім. Л. Українки «119-4Ф від 1505.2021 р. «Формування проекту програми розвитку туризму м. Ковель» (15.05.2021-31.12.2024)
    3. Керівник НДР 0116U001935 «Дослідження перспективи розвитку туризму в Україні та світі» (01.01.2016-28.12.2019)
    5. Член редколегії збірника наукових праць «Економічні науки» ЛНТУ (2015-по теперішній час)
    6. Член редколегії наукового журналу «Економічний форум» ЛНТУ. (2015-2019)
    7. Науковий редактор міжнародного журналу «International Journal of New Economics, Public Administration and Law» (2018-2019)

  • 8) виконання функцій (повноважень, обов’язків) наукового керівника або відповідального виконавця наукової теми (проекту), або головного редактора/члена редакційної колегії/експерта (рецензента) наукового видання, включеного до переліку фахових видань України, або іноземного наукового видання, що індексується в бібліографічних базах

    1. Керівник НДР 0120U105661 «Дослідження туристично-ресурсного потенціалу Західного Полісся», (22.12.2020-31.12.2024)
    2. Співерівник НДР (за договором ВНУ ім. Л. Українки «119-4Ф від 1505.2021 р. «Формування проекту програми розвитку туризму м. Ковель» (15.05.2021-31.12.2024)
    3. Керівник НДР 0116U001935 «Дослідження перспективи розвитку туризму в Україні та світі» (01.01.2016-28.12.2019)
    4. Керівник д/б теми: 0112U000291 «Методологія створення геоінформаційної системи туристично-рекреаційних ресурсів». (01.01.2015-31.12.2016).
    5. Член редколегії збірника наукових праць «Економічні науки» Луцького НТУ (2015-по теперішній час)
    7. Член редколегії наукового журналу «Економічний форум» Луцького НТУ. (2015-2019)
    8. Науковий редактор міжнародного журналу «International Journal of New Economics, Public Administration and Law» (2018-2019)

  • 9) робота у складі експертної ради з питань проведення експертизи дисертацій МОН або у складі галузевої експертної ради як експерта Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, або у складі Акредитаційної комісії, або міжгалузевої експертної ради з вищої освіти Акредитаційної комісії, або трьох експертних комісій МОН/зазначеного Агентства, або Науково-методичної ради/науково-методичних комісій (підкомісій) з вищої або фахової передвищої освіти МОН, наукових/науково-методичних/експертних рад органів державної влади та органів місцевого самоврядування, або у складі комісій Державної служби якості освіти із здійснення планових (позапланових) заходів державного нагляду (контролю)

    1. Експерт у конкурсі держбюджетних робіт серед молодих вчених при МОН України у секції «Нові технології екологічно чистого виробництва та будівництва, охорони навколишнього природного середовища, видобутку та переробки корисних копалин; хімічні процеси та речовини в екології; раціональне природокористування» (наказ МОН України № 545 від 20.05.2016 р) (2016-2021).
    2. З 2019 року експерт Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти від 23 грудня 2019 р., додаток до реєстру експертів для проведення акредитації освітніх програм серед науково-педагогічних працівників), за спеціальностями 241 «Готельно-ресторанна справа» та 242 Туризм».

  • 10) участь у міжнародних наукових та/або освітніх проектах, залучення до міжнародної експертизи, наявність звання “суддя міжнародної категорії”

    Учасник міжнародного проекту «Промоція та захист природної спадщини міських та прибережних територій Жешува та Луцька» (2021-2022 рр).
    Учасник міжнародного проекту академічної мобільності «CEPUS» (індивідуальна стипендія, липень 2022 рр). Тема стажування: «Економічні, екологічні та соціальні аспекти управління харчовими відходами» (Жешувський університет, республіка Польща).
    Учасник міжнародного проекту COMUS («Community-Led Urban Strategies in Historic Towns») project (Франція, 2016-2018 рр). (Розпорядження ЛМР від 12.07.2016 р. № 381).

  • 11) наукове консультування підприємств, установ, організацій не менше трьох років, що здійснювалося на підставі договору із закладом вищої освіти (науковою установою)

    Наукове консультування Наукове консультування: Арт хостел-готель «Адреналін», м.Луцьк, вул. Карбишева, 1.
    Наукове консультування КП «Центр туристичної інформації та послуг» з 2017 р. по теперішній час.

  • 12) наявність апробаційних та/або науково-популярних, та/або консультаційних (дорадчих), та/або науково-експертних публікацій з наукової або професійної тематики загальною кількістю не менше п’яти публікацій

    1. Матвійчук Л.Ю., Смаль Б.А. Фактори впливу на конкурентні переваги індустрії гостинності України. V Міжнародна науково-практична конференція «Інновації та перспективи світової науки» (Ванкувер, Канада, 29-31 грудня 2021).
    2. Смаль Б.А. Якість як фактор конкурентоспроможності індустрії гостинності регіону. Якість та безпечність товарів: [матеріали VІ міжнародної науково-практичної конференції, (Луцьк,13 травня 2022 року) / за наук. ред. д.т.н., проф. В.В. Ткачук. Відділ іміджу та промоції ЛНТУ. 216 с., С. 173-176.
    3. Матвійчук Л.Ю., Осипчук Д.С. Підвищення рівня якості ресторанних послуг в Україні. Якість та безпечність товарів: [матеріали VІ міжнародної науково-практичної конференції, (Луцьк,13 травня 2022 року) / за наук. ред. д.т.н., проф. В.В. Ткачук. Відділ іміджу та промоції ЛНТУ. 216 с., С. 178-179.
    4. Матвийчук Л.Ю., Ступницька М.М., Смаль Б.А. Аналіз конкурентних переваг індустрії гостинності Волинського регіону Індустрія туризму і сфера гостинності в Україні та світі: сучасний стан, проблеми й перспективи розвитку: матеріали ІІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції (м. Луцьк, 29 листопада 2021 р.) / відпов. ред. Л.В. Ільїн. Луцьк : ПП Іванюк, 2021. 156 с.
    5. Матвійчук Л.Ю., Лепкий М.І., Карпук І.В. Формування еногастрономічних туристичних маршрутів на базі географічних зазначень. «Сучасні тенденції розвитку індустрії туризму та гостинності у конкурентному середовищі»: матеріали міжнародної науково-практичної конференції, м. Харків / колектив авторів; Харківський нац. у-т міського господарства імені О.М. Бекетова, 2020. – 232 с., С. 108-110.
    6. Матвійчук Л.Ю., Смаль Б.А. Стратегічні підходи підвищення конкурентоспроможності продукції та послуг індустрії гостинності регіону. Актуальні проблеми управління соціально-економічними системами: матеріали VІІ Міжнарародна науково-практична інтернет-конференція (Луцьк, 17 грудня 2021 року), Луцьк: ІВВ ЛНТУ. 404 с., С. 118-121.
    7. Матвійчук Л.Ю., Смаль Б.А. Фактори впливу на конкурентні переваги індустрії гостинності України. V Міжнародна науково-практична конференція «Інновації та перспективи світової науки» (Ванкувер, Канада, 29-31 грудня 2021).

  • 14) керівництво студентом, який зайняв призове місце на I або ІІ етапі Всеукраїнської студентської олімпіади (Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт), або робота у складі організаційного комітету / журі Всеукраїнської студентської олімпіади (Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт), або керівництво постійно діючим студентським науковим гуртком / проблемною групою; керівництво студентом, який став призером або лауреатом Міжнародних, Всеукраїнських мистецьких конкурсів, фестивалів та проектів, робота у складі організаційного комітету або у складі журі міжнародних, всеукраїнських мистецьких конкурсів, інших культурно-мистецьких проектів (для забезпечення провадження освітньої діяльності на третьому (освітньо-творчому) рівні); керівництво здобувачем, який став призером або лауреатом міжнародних мистецьких конкурсів, фестивалів, віднесених до Європейської або Всесвітньої (Світової) асоціації мистецьких конкурсів, фестивалів, робота у складі організаційного комітету або у складі журі зазначених мистецьких конкурсів, фестивалів); керівництво студентом, який брав участь в Олімпійських, Паралімпійських іграх, Всесвітній та Всеукраїнській Універсіаді, чемпіонаті світу, Європи, Європейських іграх, етапах Кубка світу та Європи, чемпіонаті України; виконання обов’язків тренера, помічника тренера національної збірної команди України з видів спорту; виконання обов’язків головного секретаря, головного судді, судді міжнародних та всеукраїнських змагань; керівництво спортивною делегацією; робота у складі організаційного комітету, суддівського корпусу

    1. Старший суддя дистанції «Смуга перешкод» ділянки А у 4-ому відкритому Чемпіонаті Волинської області серед юнаків з пішохідного туризму у закритих приміщеннях (2023)

  • 19) діяльність за спеціальністю у формі участі у професійних та/або громадських об’єднаннях

    Член ГО «Асоціація індустрії гостинності України» з 2017 р. по теперішній час
    Член ГО «Всеукраїнська асоціація гідів» з 2020 р. по теперішній час
    Член ГО «Спілка сприяння розвитку сільського зеленого туризму» з 2020 р. по теперішній час
    Член ГО «Ресторанна гільдія»